·transparència i traçabilitat·

Qui ha fet la meua roba? #WhoMadeMyClothes?

icones

Tots els nostres productes van acompanyats de les següents icones, així podeu comprovar que esteu comprant.

treball just

Condicions laborals justes. No al treball infantil, forçós, ni discriminatori.

Producció local

Procés de producció 100% local. Cotó, confecció i estampació.

sostenibilitat

Tant els materials com el procés respecten el medi ambient.

social

Contribuiex a la transformació social amb el procés de producció.

certificats

Importació amb certificats com Fair Wear, GOTS, Vegan i OEKO-TEX.

més fets i menys paraules

En primer lloc el que fem per vosaltres és oferir-vos la possibilitat de vestir a un preu just sense que cap persona més ni el planeta tinguen que pagar un preu massa alt. Per això hem de fer un pas endavant en tot allò referent a la transparència donant respostes a les preguntes com: Qui ha fet la meua roba? #WhoMadeMyClothes?

Si voleu saber-ne més sobre roba ètica seguiu la campanya Roba neta de Setem

Ens comprometem

Front la opacitat del sistema capitalista i el fast fashion ens comprometem amb la transparència sobre la procedència i procés de producció de la nostra roba, així com dels comptes i del nostre funcionament. La traçabilitat de la nostra roba ens ajuda a fer-ho possible. Volem ser una caixa de vidre on pugueu mirar cadascuna de vosaltres. Passeu el ratolí per sobre la imatge i voreu els comptes.

Amb la traçabilitat i transparència, també creem confiança i suport mutu amb totes les fases del procés i alhora demostrem que no tenim res a amagar i que estem fent les coses el millor possible enfront aquest sistema capitalista amb la humilitat d’assumir les nostres limitacions i contradiccions però amb el coratge de les nostres conviccions. #GoTransparent

Feu clic ací per informar-vos dels nostres compromisos.

tenim dret a saber que venem

Principalment hem de saber allò que fins ara ha sigut una realitat oculta darrere de cada peça de roba. Per tant cada vegada que produïm ubeefe volem poder mostrar-vos amb total transparència tot el procés i costos. Probablement cometem errades, però creiem que no hi ha millor forma d’aprendre que l’assaig/error, compartir-les i rebre les vostres crítiques.

teniu dret a saber que compreu

Sobretot totes vosaltres teniu el dret a saber quins tipus de practiques esteu impulsant cada vegada que aposteu per ubeefe. I com a resusltat saber quin impacte està tenint el que vestiu en les persones i el medi ambient. Saber per on ha passat cada peça de roba i els seus costos. Amb la traçabilitat i transparència volem aconseguir-ho.

no tenim res que amagar

En conclusió no tenim res que amagar ni ho volem tindre en el futur. Sobretot estem contentes de contar-vos tot el que estem fent. Per això tenim molt clar quins son els nostres compromisos i que totes les accions i decisions que prenem han d’anar alineades amb els mateixos. Finalment esperem els vostres tocs d’atenció per felicitar-nos o renyar-nos.

traçabilitat col·lecció teikei

disseny

El principi de tot és la idea de fer samarretes 100% locals i justes acompanyades d’uns dissenys colorits i amb missatge.

Cotó andalús

Gràcies a Cotó Roig, les nostres samarretes estan fetes de cotó conreat a Andalusia.
És cotó de producció integrada de la cotonera Charo i el seu marit Juan, agricultores de las Marismillas de Lebrija que estimen la seua faena i lluiten per mantenir-ne la dignitat i que cuiden amb cura el seu cotó.
 

desmotat

Aquest mateix cotó es desmota a la Cooperativa de las Marismas de Lebrija. Les agricultores de la Cooperativa han fet aquest vídeo on podreu veure  tot el procés de cultiu de cotó, des que se sembra a l’abril, fins que es recol·lecta durant els mesos d’octubre-novembre, i com passa per la planta desmotadora on es neteja d’impureses i se separa la llavor,  i  després és compactat en paques a punt per a ser distribuïdes.

filat

Aquestes paques s’obrin i es  barrejen les fibres, deixant-les  respirar, netejant-les, i treient les  impureses,  eliminant les fibres massa curtes, alineant-les i posant-les en paral·lel fins a obtenir  una metxa fibrosa… Entre Cotó Roig, el filador de Ripoll (Vica Tèxtil) i les agricultores andaluses han dissenyat aquestos fils fins arribar a un producte de qualitat.

teler

Després este fil ha passat pel teler, construint així l’empesa, i en el cas del cotó, familiarment cotó morè. Este pas esta fet a Mataró ( Tèxtil Aries).

teixit

Entre Hidrocolor (Llinars del Vallès) i Cotó Roig han creat un teixit pensat per a encongir i ser estable, que amb un procés industrial de rentats, aconseguim un efecte similar al que aconseguien les nostres àvies al riu, i obtinguem uns teixits dels quals puguem fer-ne ús, i siguen amables, estables i de durada.

tall i confecció

En acabar estos pasos a nosaltres ens arriben les peces de teixit i confeccionem les nostres samarretes amb Apuntadas empresa social d’Elx que treballa amb dones en risc d’exclusió social. Samarretes de producció local i amb salaris i condicions dignes. i també sense cap químic. Les nostres samarretes no estan tintades, el color que veieu és el color del cotó.

serigrafia

El pas final arriba on tot comença amb la idea i els dissenys i així tanquem el cercle. A Cendra, el nostre taller gràfic localitzat a Xàtiva ens posem a estampar amb molta cura i amb tintes ecològiques els nostres dissenys a les samarretes.

paper

El paper és 100% cotó 250Gr del Molí paperer d’Aspromivise, Centre Ocupacional “La Costera-Canal” a Xàtiva i serigrafiat artesanalment a Cendra amb tintes ECO

Add to cart