ubeefe web

ubeefe web

A Ubeefe ens comprometem a oferir una alternativa par a poder vestir acord amb els nostres valors. Per tant tenim cura de la trànsparència, sostenibilitat, proximitat, suport mutu, arrelament i amb condicions de treball dignes.

1- SOSTENIBILITAT

SEMBLA QUE HI HA MASSA PARAULES QUE PARLEN DE SOSTENIBILITAT. COM A RESULTAT NOSALTRES HO DEIXEM CLAR AMB LA TRAÇABILITAT, CENTRANT-NOS EN EL MATERIAL UTILITZAT I TAMBÉ EN ELS PROCESSOS QUE REP AQUEST. SEGONS EL MATERIAL, S’UTILITZA UNA QUANTITAT D’AIGUA, QUÍMICS TÒXICS, ENERGIA… DE MANERA QUE GENERA UNS RESIDUS DIFERENTS.

En conseqüència ens comprometem a oferir una alternativa par a poder vestir acord amb els nostres valors per tal de reduir la nostra petjada ecològica.
Per tant apostem per la sostenibilitat pel que fa a la producció, comercialització i mobilitat ja que vivim en un sistema capitalista que creix a costa de la destrucció del territori.

2- TRANSPARÈNCIA I TRAÇABILITAT

SOBRETOT LA OPACITAT AL SECTOR TÈXTIL I AL SISTEMA CAPITALISTA ÉS UNA DE LES SEUES MARQUES QUE ELS IDENTIFICA I COM A RESULTAT ELS FA PODER EXPLOTAR AL PLANETA I TAMBÉ A PERSONES AL SEU GUST SENSE DONAR CAP EXPLICACIÓ. FINALMENT NOSALTRES ENS DESMARQUEM TOTALMENT D’AQUESTES PRACTIQUES. FES CLIC ACÍ PER OBTINDRE MÉS INFORMACIÓ. 

En conclusió front aquesta opacitat ens comprometem amb la transparència sobre la procedència i procés de producció de la nostra roba, també dels comptes i del nostre funcionament. Especialment la traçabilitat de la nostra roba ens ajuda a fer-ho possible. Sobretot volem ser una caixa de vidre on pugueu mirar cadascuna de vosaltres.

3- ARRELAMENT TERRITORIAL

ÉS ESPECIALMENT RELLEVANT QUE PARTIR DELS ANYS 90 A LES NOSTRES COMARQUES COMENÇA UNA DESLOCALITZACIÓ MASSIVA DEL SECTOR TÈXTIL PER ABARATIR ELS COSTOS DE PRODUCCIÓ I EN CONSEQÜÈNCIA ENRIQUIR ALS DE SEMPRE. TAMBÉ, ELS LLARGS TRAJECTES CAP ALS NOUS PAÏSOS PRODUCTORS VAN DISPARAR LA CONTAMINACIÓ.

Per tant ens comprometem amb la proximitat i també per la producció local. Sobretot apostem per l’arrelament territorial i la rel·localització front la deslocalització capitalista al millor postor. Gairebé sempre que siga possible, nosaltres ens plantem, diguem prou de manera que ens quedem a produir roba de qualitat i també amb les millors condicions possibles a la nostra terra. Especialment sempre en recerca per millorar.

4- CONDICIONS DE TREBALL

GAIREBÉ QUASI TOTES LES TREBALLADORES DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL SOFREIXEN DIÀRIAMENT LA IMPOSICIÓ D’UNES CONDICIONS DE TREBALL D’ESCLAVATGE: PER TANT FAN JORNADES LABORALS ETERNES, TENEN SALARIS DE MISÈRIA, TAMBÉ SOFREIXEN ABUSOS FÍSICS I SEXUAL I UN LLARG ETCÈTERA. MENTRE, LES EMPRESES POSEN EL PROFIT ECONÒMIC PER DAVANT DELS DRETS LABORALS I ELS DRETS HUMANS.

Enfront d’aquestes practiques, nosaltres ens comprometem a generar les millors condicions de treball on en conseqüència no s’esclavitze, no es discrimine i no s’explote a menors, ja que treballem amb tallers locals que podem seguir de ben a prop o amb exportació amb certificats FairWear. Ja que volem donar valor de transformació social i sostenibilitat al projecte tenim com a objectiu millorar aquestes condicions laborals. Mantenint la nostra consciència anticapitalista, tenint en compte i denunciant les injustícies del sistema, i en conseqüència treballant per la construcció d’alternatives postcapitalistes sense ser cooptades. En conclusió es tracta d’un compromís imprescindible que tots hem de demanar a la nostra roba.

5- TRANSFORMACIÓ SOCIAL

EL SISTEMA CAPITALISTA GENERA INJUSTÍCIES, EXCLUSIONS I TAMBÉ DISCRIMINACIONS PER MOTIUS DE RAÇA, D’ÈTNIA, DE CULTURA, D’ORIENTACIÓ AFECTIVO-SEXUAL, DIVERSITAT FUNCIONAL, DE GÈNERE, ETC… A CAUSA DE LA SEUA FAM SALVATGE PELS BENEFICIS.

Per això, ens comprometem a treballar per la construcció d’alternatives postcapitalistes de manera que trenquen amb aquest sistema traçant el nostre procés de fabricació o a través de donacions directes a lluites afins i així intentar revertir-lo . També aportem praxi a un sector tan feminitzat i invisibilitzat com el tèxtil, per tant també treballem amb tallers d’inclusió social i visibilitzem tots els passos de la nostra producció. Sobretot no tindria ni cap ni peus posar lemes socials a la nostra roba i mantindre la opacitat de la producció i tampoc respectar els drets laborals de les treballadores ni intentar millorar-los.

6- SUPORT MUTU

EN PRIMER LLOC DES DE QUE NAIXEM EL SISTEMA CAPITALISTA ENS IMPOSA UNA MANERA DE FER AMB JERARQUIES, COMPETICIÓ I PRIVILEGIS QUE ENS ABOCA FINALMENT A LA DESIGUALTAT ACTUAL.

Però a ubeefe venim (i seguim) de moviments socials de base i com a resultat açò és part de la nostra forma de funcionar horitzontal i autònoma. De manera que l’important del nostre projecte són les persones i també part important és el suport mutu. Ubeefe sobretot és un projecte de màxims i treballem amb un discurs i praxi de classe que trenque amb el paradigma capitalista especialment sense ser absorbides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Add to cart