ubeefe web

Els 6 compromisos Ubeefe. Stop fashion victims.

ubeefe web

A Ubeefe ens comprometem a oferir una alternativa par a poder vestir acord amb els nostres valors. Per tant tenim cura de la trànsparència, sostenibilitat, proximitat, suport mutu, arrelament i amb condicions de treball dignes.

1- SOSTENIBILITAT

SEMBLA QUE HI HA MASSA PARAULES QUE PARLEN DE SOSTENIBILITAT. COM A RESULTAT NOSALTRES HO DEIXEM CLAR AMB LA TRAÇABILITAT, CENTRANT-NOS EN EL MATERIAL UTILITZAT I TAMBÉ EN ELS PROCESSOS QUE REP AQUEST. SEGONS EL MATERIAL, S’UTILITZA UNA QUANTITAT D’AIGUA, QUÍMICS TÒXICS, ENERGIA… DE MANERA QUE GENERA UNS RESIDUS DIFERENTS.

En conseqüència ens comprometem a oferir una alternativa par a poder vestir acord amb els nostres valors per tal de reduir la nostra petjada ecològica.
Per tant apostem per la sostenibilitat pel que fa a la producció, comercialització i mobilitat ja que vivim en un sistema capitalista que creix a costa de la destrucció del territori.

2- TRANSPARÈNCIA I TRAÇABILITAT

SOBRETOT LA OPACITAT AL SECTOR TÈXTIL I AL SISTEMA CAPITALISTA ÉS UNA DE LES SEUES MARQUES QUE ELS IDENTIFICA I COM A RESULTAT ELS FA PODER EXPLOTAR AL PLANETA I TAMBÉ A PERSONES AL SEU GUST SENSE DONAR CAP EXPLICACIÓ. FINALMENT NOSALTRES ENS DESMARQUEM TOTALMENT D’AQUESTES PRACTIQUES. FES CLIC ACÍ PER OBTINDRE MÉS INFORMACIÓ. 

En conclusió front aquesta opacitat ens comprometem amb la transparència sobre la procedència i procés de producció de la nostra roba, també dels comptes i del nostre funcionament. Especialment la traçabilitat de la nostra roba ens ajuda a fer-ho possible. Sobretot volem ser una caixa de vidre on pugueu mirar cadascuna de vosaltres.

3- ARRELAMENT TERRITORIAL

ÉS ESPECIALMENT RELLEVANT QUE PARTIR DELS ANYS 90 A LES NOSTRES COMARQUES COMENÇA UNA DESLOCALITZACIÓ MASSIVA DEL SECTOR TÈXTIL PER ABARATIR ELS COSTOS DE PRODUCCIÓ I EN CONSEQÜÈNCIA ENRIQUIR ALS DE SEMPRE. TAMBÉ, ELS LLARGS TRAJECTES CAP ALS NOUS PAÏSOS PRODUCTORS VAN DISPARAR LA CONTAMINACIÓ.

Per tant ens comprometem amb la proximitat i també per la producció local. Sobretot apostem per l’arrelament territorial i la rel·localització front la deslocalització capitalista al millor postor. Gairebé sempre que siga possible, nosaltres ens plantem, diguem prou de manera que ens quedem a produir roba de qualitat i també amb les millors condicions possibles a la nostra terra. Especialment sempre en recerca per millorar.

4- CONDICIONS DE TREBALL

GAIREBÉ QUASI TOTES LES TREBALLADORES DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL SOFREIXEN DIÀRIAMENT LA IMPOSICIÓ D’UNES CONDICIONS DE TREBALL D’ESCLAVATGE: PER TANT FAN JORNADES LABORALS ETERNES, TENEN SALARIS DE MISÈRIA, TAMBÉ SOFREIXEN ABUSOS FÍSICS I SEXUAL I UN LLARG ETCÈTERA. MENTRE, LES EMPRESES POSEN EL PROFIT ECONÒMIC PER DAVANT DELS DRETS LABORALS I ELS DRETS HUMANS.

Enfront d’aquestes practiques, nosaltres ens comprometem a generar les millors condicions de treball on en conseqüència no s’esclavitze, no es discrimine i no s’explote a menors, ja que treballem amb tallers locals que podem seguir de ben a prop o amb exportació amb certificats FairWear. Ja que volem donar valor de transformació social i sostenibilitat al projecte tenim com a objectiu millorar aquestes condicions laborals. Mantenint la nostra consciència anticapitalista, tenint en compte i denunciant les injustícies del sistema, i en conseqüència treballant per la construcció d’alternatives postcapitalistes sense ser cooptades. En conclusió es tracta d’un compromís imprescindible que tots hem de demanar a la nostra roba.

5- TRANSFORMACIÓ SOCIAL

EL SISTEMA CAPITALISTA GENERA INJUSTÍCIES, EXCLUSIONS I TAMBÉ DISCRIMINACIONS PER MOTIUS DE RAÇA, D’ÈTNIA, DE CULTURA, D’ORIENTACIÓ AFECTIVO-SEXUAL, DIVERSITAT FUNCIONAL, DE GÈNERE, ETC… A CAUSA DE LA SEUA FAM SALVATGE PELS BENEFICIS.

Per això, ens comprometem a treballar per la construcció d’alternatives postcapitalistes de manera que trenquen amb aquest sistema traçant el nostre procés de fabricació o a través de donacions directes a lluites afins i així intentar revertir-lo . També aportem praxi a un sector tan feminitzat i invisibilitzat com el tèxtil, per tant també treballem amb tallers d’inclusió social i visibilitzem tots els passos de la nostra producció. Sobretot no tindria ni cap ni peus posar lemes socials a la nostra roba i mantindre la opacitat de la producció i tampoc respectar els drets laborals de les treballadores ni intentar millorar-los.

6- SUPORT MUTU

EN PRIMER LLOC DES DE QUE NAIXEM EL SISTEMA CAPITALISTA ENS IMPOSA UNA MANERA DE FER AMB JERARQUIES, COMPETICIÓ I PRIVILEGIS QUE ENS ABOCA FINALMENT A LA DESIGUALTAT ACTUAL.

Però a ubeefe venim (i seguim) de moviments socials de base i com a resultat açò és part de la nostra forma de funcionar horitzontal i autònoma. De manera que l’important del nostre projecte són les persones i també part important és el suport mutu. Ubeefe sobretot és un projecte de màxims i treballem amb un discurs i praxi de classe que trenque amb el paradigma capitalista especialment sense ser absorbides.

lluerna morada color

Material alliberat #Ensquedemacasa pel coronavirus

Com moltes altres companyes, no podrem servir les comandes web pendents perquè totes hem d’estar a casa pel coronavirus.
I per a que estigueu entretingudes i vos cuideu tenim aquestes propostes per a #Ensquedemacasa :

1. La lluerna morada per a omplir-la dels colors que vullgueu, per a retallar i jugar amb les més menudes. Clica a ací imprimeix i a jugar!

2. També podeu vore llegir i vore online #LaFeraFerotge just quan l’Ovidi porta #25anysfentVacances . Podem treballar didàcticament tema presons, repressió, etc… amb les més menudes. El podeu trobar ací

3. També podeu vore online i descarregar La lluerna morada, un conte sobre la #inclusió escrit per Ricard Tapera i il·lustrat per ubeefe fent clic ací.

4. També podeu vore online i descarregar Nil i l’escola de gripaus, un conte sobre la #diferència i el #masclisme a la nostra societat a partir del ulls d’un gripau que no vol ser príncep. Feu clic ací

Una forta abraçada i a cuidar-nos!

Nous dissenys

👉Les raons de cada il·lustració.
Estampades a Cendra.serigrafia
D’esquerra a dreta i de dalt cap avall.
1. Teikei: En japones, aliança o suport mutu. Intente mostrar que de les nostres xarxes i suports neixen llavors de futur. Teikei al Japó es agricultura sostinguda per la comunitat. La roba ubeefe preten ser roba sostinguda per la comunitat.
2. Orgull boig: Les tempestes també son nostres. Intente desestigmatitzar les malalties mentals i acceptar que totes tenim tempestes com ansietat, depresió…
3. Love wins: Estima com vullgues i a qui vullgues amb respecte. Com dien ATV: Transformar conceptes de lluitar en formes d’estimar.
4. Cap persona és il·legal: No hi ha molt més a dir, no?
5. Ego: Intente transmetre el control, treballadores esclaves dels nostres mobils, ego i superficialitat i totes les contradiccions que comporta.Tot això està dins dels nostres mobils i de nosaltres. Kill your ego.
6. Stop fashion victims: A la nostra roba hi ha milers de victimes. Victimes dels cànons de bellesa, d’esclavatge infantil, de sous de miseria, de contaminació de rius….

Ubefe x Teikei

NOUS DISSENYS I PROJECTE TEIKEI.
100% COTÓ ANDALÚS / 100% PRODUCCIÓ VALENCIANA
i ESTAMPADES a Cendra.serigrafia
En breu tindreu tota la traçabilitat de les samarretes a la nova web.
Vingueu el dimecres a La Repartidora de Benimaclet i vos ho explique millor.

A can ubeefe portem uns anyets investigant i fent roba de proximitat i amb altres certificats ètics.
Sou moltes les que heu comprat alguna peça en algun moment per donar suport al projecte o per que simplement vos agraden els dissenys.

Per què TEIKEI?
“Teikei naix al Japó als anys 60 front la rapida industrialització i contaminació. Unes poques mares, preocupades per la salut dels seus nadons que cada vegada tenien més enfermetats relacionades a la contaminació es van autoorganitzar per obtindre ous, llet, arròs, vegetals de proximitat i sense químics… creant Teikeis (Grups d’agricultura sostinguda per la comunitat) .Mentre les productores sabedores del mal produït pels efectes de la industrialització de l’agricultura en la salut dels humans, el ramat i la fertilitat de la terra, van tornar a les arrels adoptant tècniques de producció antigues i d’alttes de noves amb produccions orgàniques. Cadascú va fer seu el compromís i van tirar endavant amb criteris propis que més endavant es van estendre per Estats Units i Europa. És com un homenatge a aquelles dones que ho van iniciar.”

Creguem que ha arribat el moment de donar un pas més enllà i fer xicotets canvis per tal d’afiançar el projecte, fer-ho millor i donar-li sostenibilitat en el temps.
En els canvis per la sostenibilitat del projecte i la investigació per fer-ho millor, les consumidores sou part fonamental.
Per això volem explicar-vos el canvis i el dimecres 4 tenim la primera oportunitat en directe.
En breu hi haurà nova web i també dos tipus de consumidores, unes que es vincularan al projecte com a SÒCIES, i aquelles que preferisquen no vincular-se, les NO SÒCIES. (per què no fer roba transformadora per subscripció si hi ha editorials per subscripció, TV…??)
Es tracta d’un compromís anual que consisteix en pagar una quota anual (amb els seus beneficis) i que suposa el compromís d’ubeefe a fer la roba el millor possible, local, zero químics…
N’hi haurà quatre plans de subscripció segons les vostres necessitats.

Quina serà la nostra vinculació?
D’un costat, les subscriptores doneu suport el projecte durant tot l’any i li doneu viabilitat, de forma que tenim més fàcil l’organització de la producció i les comandes.
Per la nostra part tindrem en compte els vostres suggeriments i aportacions i intentarem juntar-nos amb vosaltres una vegada a l’any. A banda d’estar 100% compromesos en produir roba sostenible i compromesa més enllà de la frase de la samarreta i de certificats de qualitat que no podem comprovar, informant sempre que siga possible amb la traçabilitat de la nostra roba pas per pas.

Quins beneficis tindreu les subscriptores?
-Tens un equip treballant per a que la teua roba siga el més respectuosa possible.
-La roba és més econòmica a llarg termini.
-Tens un 5% de descompte per a les compres (fora de la quota/crèdit)
-Recolzes un projecte de roba ètica que cuida la terra, els drets laborals, no empra químics, busca la sobirania i vol treballar amb dignitat i al remat que totes les fases del sector tèxtil també ho puguen fer.

Els plans:
En breu coneixereu les quotes i en que consistiran.

Ubeefe sempre ha sigut roba sostinguda per la comunitat, amb moltes persones i grups d’afinitat de Benimaclet, Cabanyal, Barcelona, Xàtiva… però ara volem fer un pas més enllà per fer-nos sostenibles i molt més ètics i transformadors fins controlar els mitjans de producció.

 

Moltes gràcies!

Add to cart